Vi som arbetar här

Vi som arbetar på Ströms och Gustavssons Begravningsbyrå har skilda livserfarenheter men delar samma värdegrund. Våra ledord är värdighet, omtanke, förståelse, ödmjukhet och respekt. Vi har alla genomgått Sveriges Begravningsförbunds auktorisationsutbildning. Linnéa, Maria och Kajsa heter vi som äger och driver byråerna idag.

Under många års tid har vi haft tankar och funderingar kring att arbeta med något som ligger oss alla mycket varmt om hjärtat. Att idag få driva vår egen byrå efter många år av längtan, förundran och stor respekt för detta yrke har gjort en dröm verklig. Vårt arbete är vi oerhört stolta och tacksamma över, det är ett viktigt och innehållsrikt yrke där vi alla tre känner att vi har "hittat hem". Ett arbete som många gånger ger väldigt mycket tillbaka.

Det är i mötet med människor som vi trivs, och här känner att vi kan göra skillnad och ett bra jobb. Att få hjälpa och vägleda i den sorg man befinner sig i efter att förlorat en anhörig eller nära vän är ett oerhört viktigt och fint förtroende att få, vilket vi tar till oss och förvaltar med stor respekt. Vårt arbete är prestiglöst och vi sätter männsikan och stunden i fokus, att ta avsked är viktigt, det kan vara jobbigt och smärtsamt men det är just det som gör oss till männsikor. 

Läs mer om oss hos media news >>

Linnéa Jensnäs Agorastos
Telefon:
0304-671910

Linnéa är uppvuxen på Tjörn i Skärhamn och har en god lokalkännedom på Tjörn med omnejd. Sedan 2009 bor hon med man och deras två barn i Stenungsund. Hon har under många år arbetat med relationsförsäljning inom Stampen koncernen senast på Göteborgs-Posten. Linnéa är aktiv i Java Gospel sedan många år och är också solist och sjunger på begravningar.

”Att arbeta med relationer, skapa förtroende och vara lyhörd är mina styrkor och det anser jag väger extra tungt i detta yrke. Jag vill med värdighet och omsorg göra en svår stund till en trygg stund. Att få ta avsked på ett personligt sätt och låta begravningen få ta sin plats för att spegla det liv som slocknat är min ambition.”

Maria Schoultz
Telefon:
031-120607

Maria bor i Askim med man och tre barn och har innan hon började i denna bransch arbetatat som flygvärdinna på Thomas Cook Airlines i dryga 14 år. Hon har under många år haft en stor nyfikenhet av denna bransch och tagit kurser vid sidan om i både beteendevetenskap och sorgbearbetning. Maria miste själv sin mamma för ett antal år sedan, hon blev bara 64 år gammal och denna erfarenhet har hjälpt henne mycket i samtalen med anhöriga. Maria är också utbildad Borgerlig Officiant.

”-Att dagligen få möta anhöriga, lyssna och vägleda dem i en för de flesta svår situation och planera för ett fint avslut tillsammans känns verkligen fint och meningsfullt. Att samtidigt få använda min kreativitet genom att smycka kyrkan, göra fina programblad och skriva minnestal mm känns fantastiskt. Det är ett enormt förtroende vi får att förvalta.”

Kajsa Fahlgren
Telefon:
031-120607

Kajsa är från början värmländska men numera bosatt i Mölnlycke tillsammans med sambo och tre bonusbarn. Sommaren och helgerna spenderas ofta i sommarstugan på Tjörn. Hon har studerat en 1-årig utbildning till begravningsrådgivare på Sensus i Göteborg och innan det arbetat med rekrytering, försäljning och marknadsföring.

"Att få den fina möjligheten att få hjälpa anhöriga i en svår stund är en ynnest. Jag möter alla med ett öppet sinne och vill hitta det där lilla extra som gör möten och begravningar unika och personliga.”

Frida Arnberg
Telefon:
0303-376700

Frida är utbildad rådgivare och har gått en ettårig yrkeshögskoleutbildning där hon studerat begravningskunskap, psykologi, juridik och olika livsåskådningar varvat med praktik på Ströms och Gustavssons. Frida bor strax utanför Stenungsund med man och två barn och hon har tidigare jobbat som visual merchandiser för H&M i många år. 

”Mina personliga erfarenheter är en värdefull tillgång för mig som begravningsrådgivare. Det har gett mig en förståelse för hur viktigt det är med de små, men betydelsefulla detaljerna för att en begravning ska bli ett vackert minne att bära med sig i hjärtat för alltid. Jag känner mig mycket tacksam för att jag hittat rätt - till ett så meningsfullt yrke där jag kan få hjälpa andra.”

Svante Blidberg
Telefon:
0304-671910

Arbetar med transporter och omhändertagande av avliden.